От х:

Днес в x:

Леките автомобили и автобусите да пътуват в Гърция без голям талон

България предлага преходният период за прилагането на мерки от Гърция относно преминаването на коли с българска регистрация през границата да бъде удължен до края на годината. През това време българската страна поема ангажимента да извърши необходимите промени в нормативната уредба за собствеността на леките и товарни автомобили, съобщават от транспортното министерство.

Едно от другите предложения е гръцките власти да не изискват голям талон за леките автомобили и автобусите, които преминават през границата за южната ни съседка.

Това стана ясно по време на срещата на зам.-министъра на транспорта Антон Гинев и гръцкия посланик в България Димостенис Стоидис. Според Гинев най-оптималният вариант е именно отлагане на периода за мерките от страна на Гърция.

Посланик Димостенис Стоидис допълни, че има неясноти относно собствеността на лизинговите автомобили. Той обясни още, че посолството на Гърция в София работи в посока за спешното разрешаване на конфликтната ситуация и че всички, свързани страни с нея трябва да работят ефективно и в координация.

Припомняме, че преди дни от транспортното министерство на южната ни съседка бе изпратено писмо, в което се посочва, че властите там започват да налагат солени глоби за липсите на регистрационен талон номер 1 на автомобила или така наречения голям талон. Според гръцкото законодателство наказанията започват от 1030 евро и могат да стигнат до 9 хил., ако не бъдат платени в 3-дневен срок.

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини