От х:

Днес в x:

И Минко Ангелов се отказа от хаоса ФК „Хасково”

Минко Ангелов напусна хасковския футбол


Напускам ФК „Хасково” заради външно вмешателство. Така не може да продължава, нищо не се решава вътре в клуба всичко се спуска отвън-този щял да бъде изпълнителен директор, онзи треньор и т.н. В същото време няма никаква яснота относно финансиране на отбора и въобще бъдещето му в А група. Това заяви специално за Haskovo.net Минко Ангелов, който днес хвърли оставката си като президент на футболния клуб, пост, който заемаше през последните 2 години. В депозираната си молба до УС на ФК, Ангелов се позовава на лични причини и в характерния си обран и културен тон придава на раздялата цивилизован характер:

„Моля да бъда освободен от длъжността президент на ПФК” Хасково 2009” по лични причини. Голяма ми заетост във фирмата ми, и като Областен координатор на Национална гражданска инициатива „ Алтернатива за Българско Възраждане”, не позволяват пълноценната ми работа като Президент на ПФК „Хасково 2009”.
Искам най-сърдечно да Ви благодаря за съвместната ни работа през последните две години, години на безкористност, взаимопомощ и доверие. Позволете ми, да пожелая на новия президент и УС на ПФК” Хасково 2009” много здраве, късмет и успехи по не лекия път към върховете на професионалния футбол”

Минко Ангелов е третата знакова фигура, която напуска клуба през последните седмици затова Haskovo.net не се задоволи само с факта, а потърси бившия замкмет за повече разяснения. За разлика от общите приказки на напусналия изпълнителен директор Ники Топузаков и направо липсващите такива на членът на УС Хакиф Хабил/който забрави да си вдига телефона/ г-н Ангелов си позволи да бъде конкретен. Макар да не стигна докрай, ясно е че вмешателството може да бъде само от страна на общината. Това не е изненада, понеже самият Ангелов бе назначен като президент на клуба, докато бе замкмет в администрацията. После обаче остана в отбора, дори когато хвърли оставката си от местната власт. Тогава, пак пред Haskovo.net , той начерта целите си - да помага с личните си връзки и бизнес контакти в намирането на спонсори и пари за "Хасково".

Как се е справял като президент говорят резултатите-Хасково успешно влезе в релсите на Б група, макар първоначално да изтърва този коловоз. После проведе победоносна кампания по щурмуването и превземането на А група. Необходимото милионно финансиране за групата на майсторите обаче генерира огромно напрежение на Ямача и дерайлира даже и локомотива на клуба.

Очевидно хаосът в момента превъзхожда дори и неговия борчески капацитет

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини