От х:

Днес в x:

Златен медал за Иван Герганов от национална олимпиада

Победителите, сред които е Иван – елегантен в униформата на СОУ „Петко Рачов Славейков“.

Златен медал, награда 10-инчов таблет и целогодишна стипендия за следващата учебна година – това постигна единадесетокласникът Иван Герганов от СОУ „Петко Рачов Славейков“ при участието си на финалния кръг на Цветната олимпиада в България. Награждаването на националните победители се състоя на специална церемония в Народния театър „Иван Вазов” в София. Успехът на Иван бе голяма радост и за неговия учител по математика Вълчо Милчев.
Иван бе специално поздравен за изключителния успех от директора на училището Милко Багдасаров.
Новият златен медал е поредното голямо отличие за кърджалийския първенец, който през настоящата учебна година получаваше четири специални стипендии за отличния му успех в училище и за изключителните му постижения в областта на математиката.
Да припомним, че големите успехи на младия математик започнаха преди 4 години, когато той избра да учи в СОУ „Петко Рачов Славейков“. През тези години той стана победител във всички състезания в Кърджали. Има много награди от национални и международни математически конкурси.
Цветната олимпиада, в която Иван дебютира тази година, се провежда по няколко дисциплини: математика, информационни технологии, български език и литература, английски език, френски език, немски език. До решителния трети кръг, който се състоя в столицата в залите на Института по математика и информатика при БАН, достигнаха общо 105 ученици. Кърджали имаше само един представител – Иван Герганов от СОУ „Петко Рачов Славейков“. Той се състезаваше в област математика – задачите бяха подготвени от екип от БАН.
Целта на олимпиадата е да се мотивира учениците от VIII до XII клас към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование чрез съревнование по съответните дисциплини.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини