От х:

Днес в x:

Рашидов: Откраднатите пари стават нервни

Вежди Рашидов разтълкува конфликта между депутата от ДПС Делян Пеевски и мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев, като отрече съюз между ГЕРБ и ДПС.
„Преди време казах, че въздухът мирише на барут и очаквам изстрели - то се случи. Крадените пари стават нервни, защото интересите много растат”, коментира депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата пред bTV заплетената ситуацията с Пеевски и Василев.

В някои медии излезе информация, че банкерът е разследван за това, че е поръчал да бъде убит Пеевски. Досега прокуратурата не е потвърдила, но не е и отрекла това.
В понеделник Пеевски беше разпитван над два часа в Столичното следствие - както по повод обвиненията към трима души, че са подготвяли убийството му, така и по сигнала на "Протестна мрежа" срещу него, Василев и лидера на ББЦ Николай Бареков.

Според Рашидов „въпросът е не кой на кой дължи, а кой иска да прибере парите от газопровода („Южен порок” – бел.ред.) – оттам изпълнителят иска да източи 2 млрд. лева”.

Рашидов обясни своето тълкувание на задкулисието така:

„Откакто Доган е във властта, той държи държавата. Той е собственик на държавата, Пеевски е изпълнителят на държавата, а Василев е банкерът на държавата. Сега е делбата да си вземат парите. Отново предстои на улицата да има кръв. Всички убийства досега бяха от политико-икономически интереси, за едни пари се бият хората – защото тези хора живеят от шума на парите".

Ексминистърът беше категоричен, че докато Доган е във властта, ще има кръв по улицата.
По думите на Рашидов човешкият живот в България е евтин – до 100 000 евро, но някой можело да бъде поръчан и за 5000 евро. Проблемът бил, че няма държава – "една тояга и всеки, където му е мястото”.

Коментирайки чисто политическата ситуация в България, той отрече да е възможен какъвто и да било управленски съюз между ГЕРБ и ДПС. Ако това станело, партията на Борисов щяла да се унищожи.

„Аз ще ви бъда лакмус – като им обърна гръб и си тръгна от партията, значи са се договорили”, увери Вежди Рашидов.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини