От х:

Днес в x:

Доведената дъщеря на Банев го осъди на делба на имоти за 280 хил. лв.

Раиса Банева

Милионерът Николай Банев трябва да подели 9 имота за стотици хиляди левове с доведената си дъщеря Раиса Иванова, реши Софийският районен съд, пише „24 часа”.

32-годишната жена води съдебна битка с бизнесмена за 1/6 от наследството, останало от майка  Дочка Банева. Раиса е дъщеря от първия брак на покойната поетеса и бизнесдама с лекар.

Имотите, които са в София, Ямбол, Троянско, засега са с обща данъчна оценка 280 000 лв. Става дума за апартаменти, ниви и дворове. Във втората фаза на делото те ще бъдaт оценени по пазарни цени от вещо лице.

Решението на съдия Стефан Шекерджийски от Софийския районен съд е от 22 април 2014 г. С него той допуска делба между Банев, сина му Николай и Раиса. Така процесът, който стартира през 2012 г., приключва на първа инстанция. Предстои да се гледа и в Софийския градски съд.

Между доведената дъщеря и пастрока  от години се води семейна война и двамата не пестят обвинения един срещу друг чрез медиите. 

Отношенията между тях се влошават месеци след като на 30 август 2005 г. Дочка Банева умира след дълга борба с рака. По това време Раиса вече е на 23 г. и е завършила колеж и университет във Великобритания. Брат й Николай, кръстен на баща си, е на 11 г.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини