От х:

Днес в x:

7 г. решетки за сериен грабител, нападал жени в Хасково и Димитровград

7 г. затвор отнесе серийният грабител Запрян Илийчев, който е от Първомай, но от години живее в Хасково. Наказанието му бе наложено от състав на окръжен съд Хасково с председател Стратимир Димитров.

36-годишният мъж ще лежи зад решетките за два грабежа на жени, извършени в Димитровград и Хасково. Привечер на 16 декември миналата година той на нахълтал в магазин за кафе в Бригадирския град и заплашил продавачката с електрошок. Така задигнал 370 лева от оборота и отскубнал златния синджир на продавачката.

Запрян реализирал следващия си удар на 7 януари в областния град. Около 21 часа аптекарка се прибирала към дома си по Кърджалийска, където нападателят я проследил и нападнал в гръб. Издърпал й дамската чанта и побягнал. В нея имало 200 лева. За щастие обаче нападението се разиграло пред очите на две момичета, които слизали от такси. Смелите девойки дори тръгнали по петите на грабителя, но не успели да го догонят. По-важното в случая е, че са станали очевидци на грабежа и са го описали. Самият нападател категорично отричал да е извършил деянията.

Запрян Илийчев по професия е сладкар, но в момента е безработен. Досието му е доста богато. Зад гърба си има и други присъди за грабежи, като и за наркотици. Сегашното му наказание подлежи на обжалване пред Апелативен съд в Пловдив.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини