От х:

Днес в x:

Международен консорциум готов да инвестира 100 млн. в Димитровград

Кметът Иво Димов съобщи за сериозен инвестиционен интерес към Димитровград

За сериозен инвестиционен интерес на консорциум от 5 фирми, сред които и българска, съобщи кметът на Димитровград Иво Димов.

По думите му, става дума за инвестиция от над 100 милиона лева, която се очаква да стане на територията на Община Димитровград. Бизнесът е свързан с логистика, а дейността на консорциума се премества от Украйна и Румъния в България.

"Водим преговори с тези фирми от 6 месеца и сме на финалната права", поясни Димов и посочи, че неведнъж е заявявал, че Димитровград е стратегическо място в страната.

Очаква се и разкриване на стотици работни места. Коя е фирмата и подробности за дейността й кметът не съобщи. Добави, че другата седмица се очаква пресконференция по темата, на която консорциума ще направи презентация.

На 24 юни предстои Общинският съвет да се произнесе по искане за закупуване на парцел от 180 декара в кв."Марийно", който ще бъде ползван като терминал от фирмата, заради близостта до гара "Север".

Според Димов, капацитета на този терминал ще бъде от 200 до 300 контейнера на ден. От 12 до 18 месеца ще продължи изпълнението на проекта.

Предстоят и разговори с Национална компания "Железопътна инфраструктура" /НКЖИ/ за възможността да бъде изграден терминал на гара "Север". Със сертификат, че е инвеститор "Клас А" трябва да се сдобие фирмата още. На дневен ред са и разговори с кмета на Бургас, защото голяма част от товарите ще преминават през пристанището там.

Ако инвестицията бъде финализирана, Димитровград и региона ще имат сериозен икономически растеж в следващите години, прогнозира кметът.

Видеорепортаж по темата можете да видите тук.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини