От х:

Днес в x:

Сираков гарантира А група на Хасково

Сираков каза добрата новина, докато представяше книгата си

„Как може да се съмнявате, че ще играете в А група, след като Наско Сираков е в управителния съвет на българският футбол“. С тези думи синята легенда Наско Сираков се обърнал към кмета Георги Иванов по време на срещата между двамата днес в кабинета на градоначалника. Сираков бе в Хасково за представяне на книгата „Единакът“, но побързал първо да съобщи добрата новина. Официално утре е решаващия ден, в който Апелативната комисия на БФС трябва да разреши или окончателно откаже мераците на Хасково за А група. На 3-ти юни Българският футболен съюз ни отряза за лиценз. Нашите обжалваха.

„Считам, че думата им още се чува. 99% ще играете в А група“, зарече се новият силен човек във футболната централа. Сираков поздрави Хасково за усилията, които влага, за да играе сред големите и кмета - за подкрепата, която оказва на футболния отбор на града. „Като направиш стадиона, ще дойда лично да гледам поне един мач на Хасково“. „Ще дойдеш, като бием Левски“, в тон му отговори Иванов, който също демонстрира оптимизъм по повод утрешното решение.

Сантиментът на Наско Сираков към Хасково е заради летящия старт, който получи тук за своята кариера. В сезон 1981/82 година Сираков играе крило на Ямача под наставничеството на Сашо Костов. Бъдещият левскар си остава настоящият голмайстор № 1 на Хасково в А група с 8 отбелязани гола /7 от които с глава/. Следва състезателна кариера в Левски, Сарагоса, Славия, а след нея статута на виден организатор на българския футбол, извеждал ръководените от него отбори неизменно до титлата на България, но също така и до най-големия успех - пробивът на Левски в шампионската лига през сезон 2006/2007 година. Противниците му го наричат „кукловода“ и „сивия кардинал“ в българския футбол, но пък Сираков се шегува с това: „от мен Хасково да чака съдийската помощ“. Кметът постави нещата в правилната посока - нуждаем се от спонсорска помощ и пари. „Защото, хубаво ще почнем първенството, ама не се знае дали ще го завършим“.

Междувременно Сираков промотира биографичния роман Единакът, написан от журналиста Павел Колев. Единакът определи книгата за себе си като 95 % истина и 5 процента измислица, но пък била много по-достоверна от писанията в медиите. В книгата естествено Сираков само го хвалят, макар в интерес на истината да съдържа много любопитни и малко известни подробности за българския футбол и нещата зад кулисите. Чете се леко и струва 20 лв включително и за левскари. Безплатен е само автографът.

Над 100 привърженици на Левски от няколко поколения препълниха залата на общинския съвет, за да видят на живо синята легенда. Сираков не отказа лична среща на нито един от тях, а разкрепостеното му и интелигентно държане определено реабилитира затъналото в клишета съсловие на българските футболисти.

Г.Христов

Според Сираков за БГ футбола е добре, когато ЦСКА и Левски са добре. Въпреки успехите си, провинцията никога нямало да ги стигне
Заклетият левска Мюмюн Реджеб-чурката бе един от първите с книга и автограф
Журналистът Павел Колев написал романа
Култови моменти от БГ футбола са отразени в биографията на Сираков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини