От х:

Днес в x:

ДПС с предсрочна агитация за следващите избори

ДПС грее на ключови места в Република

ДПС очевидно се готви за следващите избори, които по сценария на лидера си Лютви Местан ще бъдат наесен и ще са за нов парламент. Движението не си е направило труда да премахне агитационните си материали от Евровота и макар че кандидатите за национален парламент ще бъдат други, облъчването на плакатите с трите букви в синьо продължава от различни точки на Хасково. Там където по принцип е електоратът, настояващ за все повече свободи.

Плакати на ДПС бяха забелязани най-вече в кварталите Бадема, Хисаря и разбира се Република, като на последното място те са пълен хегемон. Само един срамежлив Първанов се мъдреше на улицата от Махалата към АГО. И да е имало нещо друго, то е скъсано и отлепено.

Безспорният лидер на нахалната след и предизборна агитация е България без цензура. Плакатите им между другото бяха почти пълно копие на ДПС, номерата на бюлетините съседни и само ликът на вожда Николай Бареков прави разликата. Съдейки по масовото налепване на Хасково с Барековки, ББЦ май са използвали за плакати целулозата на една средно голяма горичка. Бареков грее на десетки метри по метални пана непосредствено до ОУ Христо Смирненски“. На отделни секции в синьото море се вклинява АБВ с усмихнатите Първанов и Калфин. Началото на азбуката е следващият най-масов декоратор по пана и дувари в града. Забелязваха се и на кофите за смет, въпреки че Титан видимо е положил неимоверни усилия да изхвърли боклука.

ДПС, АБВ и ББЦ са трите партии на които общинската КОРЗ са састъвили констативни протоколи за непремахнати агитационни материали. Срокът за това изтече отдавна. Следват актове и глоби, но тепърва ще се определя размера на наказателното постановление. Що се отнася до депозираните от партиите 1000 лв те почти повсеместно ще бъдат задържани, обясниха от общината, защото дори и формациите без актове са оставили доста да чистене. Пример, ГЕРБ не бе посочен сред нарушителите, но са декорирали обилно улица Стара Планина в района на военните казарми. Справка с централите на повечето партии показва че те са се примирили със загубената хилядарка, отчасти защото ще им излезе по-скъпо ако самите те се почистят.
Любопитното бе, че за най-примерни бяха посочени от ПП „Атака“. Според КОРЗ техните плакати били премахнати навсякъде без остатък и дори е твърде вероятно да им бъде върнат депозита. Плакатите може би, но е и билбордовете. Огромен транспарант на Вожда Волен украсява кръстовището на Цигарената фабрика и посреща всички влизащи в Хасково откъм южната граница. Все пак формално там не се рекламира Атака, а една ТВ обявила се за „телевизията на истината“.

Г.Христов

... на много места в Хисаря
...и Бадема
..и на боклука в останалите части от града
Движението обаче не можеше да се мери с ББЦ
или АБВ на Първанов
Които бяха облепили цялото пространство около ОУ "Христо Смирненски"
Макар че атака е обявена за перфектна и техни плакати се намират
Плюс огромен билборд на Вожда
...макар ГЕРБ да не сред констатираните, техни плакати са налични по Стара планина
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини