От х:

Днес в x:

Катастрофирал пиян шофьор издъхва на път за болницата след няколко часа в ареста

39-годишен мъж от созополското село Равадиново издъхна на път за болницата часове след като е бил задържан заради причиняване на катастрофа в пияно състояние.

Въпреки че Драгомир Н. е бил прегледан на два пъти от екип на Спешна помощ в Созопол, който заявил, че няма нищо тревожно в състоянието му, се оказало, че катастрофиралият всъщност има масиран кръвоизлив в мозъка, причинил смъртта му.
На 6 юни около 15 ч. пияният Драгомир се блъснал с опел в насрещно движещ се автомобил фиат. Произшествието станало на изхода на Созопол, в посока към Приморско.

Дрегер отчел 2,30 промила алкохол в кръвта на 39-годишния мъж. Той обаче видимо изглеждал добре, сам излязъл от колата и бил отведен за вземане на кръвна проба. Преди да бъде задържан за срок от 24 часа, е прегледан в Центъра за спешна медицинска помощ в Созопол. Дежурният лекар дал мнение, че лицето може да бъде задържано.

В 19.10 ч. обаче на тел. 112 е отправено искане за изпращането на екип на «Спешна помощ» за преглед на задържаното лице, тъй като постовият полицейски служител не можел да го събуди.

За зла участ на катастрофиралия, докато медицинският екип го преглеждал, получил друг сигнал за инцидент с двама тежко пострадали. Медиците напуснали набързо ареста към РУП Созопол, за да отидат на втория сигнал.

Около 21.45 ч. екипът на Центъра за спешна медицинска помощ отново пристига в полицията в Созопол, за да прегледа арестанта. Поставена му е венозна инжекция, а в издадения фиш за оказана спешна медицинска помощ било отразено следното: "запазено общо състояние в момента с употреба на алкохол голямо количество, кръвно-120/80".

В 05.05 ч. на следващия ден, 7 юни, постовият полицай забелязал, че арестантът да хълца и да прави опити за повръщане. Отново е подаден сигнал на тел. 112 и по данни на полицията медиците пристигнали след 15 минути.

След нов преглед е взето решение 39-годишният мъж да бъде откаран в бургаската полница. По пътя за Бургас обаче той издъхнал.

След направената аутопсия станало ясно, че смъртта е настъпила вследствие масиран кръвоизлив в мозъка и спукан череп, в резултат на допуснатото пътно-транспортно произшествие, без видими следи от нараняването по главата или тялото.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини