От х:

Днес в x:

„Адвокат“ отнесе 7 г. решетки за грабежи

Рецидивистът Неделчо Недялков, който влезе в ролята на адвокат и сам разпитваше потърпевшите от деянията си, загуби делото срещу себе си и получи 7 г. решетки от Темида. Той бе признат за виновен за серийя грабежи на жени. Неделчо задигнал златото на три димитровградчанки посред бял ден за по-малко от месец – от 28 май до 18 юни 2013 г.

Присъдата е постановена от състав на Окръжен съд Хасково с председател Боряна Бончева. Любимчанинът нападал жертвите на слабо оживени места и отскубвал със сила златните синджири от вратовете.

На едно от заседанията в съда Неделчо се прояви като истинки адвокат. Той обиграно разпитваше жертвите си по време на взимане на показания. Пострадалите жени, обаче бяха категорични, че именно той ги е нападнал, тъй като са му видели лицето, спомняха си и облеклото му. Подсъдимият бе защитаван от истински адвокат, но на моменти Неделчо бе по-активен във водене на делото. В крайна сметка адвокатският му напън остана напразен и хасковските магистрати му лепнаха 6 г. лишаване от свобода като добавиха още една година от друга присъда за грабежи, извършени в Кържалийско. Така общият размер на наказанието набъбна на солидните 7 г. затвор.

Неделчо трябва да плати и обезщетения на две от пострадалите – на едната 550 лв. за имуществени вреди и 300 лв. за неимуществени, а на другата - 1132,45 лв.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд в Пловдив.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини