От х:

Днес в x:

Кметът на Кърджали даде курбан в Детска градина за загиналите при бедствия и катастрофи деца

Кметът на Кърджали Хасан Азис даде курбан за здравето на децата от една от най-големите детски градини в България „Райна Княгиня”, където се отглеждат и възпитават 375 малчугани. Поводът да го направи е свързан с факта, че удавилото се дете при потопа в хасковското село Винево, 4-годишният Мерт заедно с цялото си семейство, е било възпитаник на същото детско заведение.

Градоначалникът научил за това по време на тържеството при откриването на обновената по проект детска градина, провело се преди дни. Освен това директорката на градината Красимира Калинова разказала на градоначалника, че преди няколко месеца при нещастен случай е починало и друго дете – Стилиян, възпитаник на градината, а в момента още две деца – Мартин и Венета, били сериозно болни.

В двора на детската градина бе извършен и полагащия се при курбан ритуал на три жертвени животни, съпроводен от молитвите на енорийския свещеник отец Петър и районния мюфтия Бейхан Мехмед за здравето на децата.

„Молим се на всевишния този курбан да бъде за здравето на нашите деца, за здравето на децата в градината, в целия ни град и в цялата ни община. Децата са утрешния ни ден, те са най-скъпото нещо, което имаме”, каза Хасан Азис. В молитвата си той спомена и загиналия преди дни 4-годишен Паоло от Стара Загора.

Азис сподели и идеята районният мюфтия Бейхан Мехмед и енорийският свещеник отец Петър да се помолят в службите си на 21 юни в църквата и в джамията за здравето на всички жители на град Кърджали и общината, след което да бъде раздаден курбан в Градската градина на областния център.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини