От х:

Днес в x:

ОДЗ „Райна Княгиня” се сдоби с нова отоплителна инсталация по проект за енергийна ефективност

Вчера стартираха 72 часовите проби на ремонтираното котелно с нафтово стопанство на ОДЗ „Райна Княгиня” в Кърджали. Ремонтът бе извършен в рамките на проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в учебните заведения и детски градини в община Кърджали”, в който са включени общо осем сгради от общинската образователна инфраструктура.
„Резултатите показват безпроблемна работа. Котелното работи, захранва и втората сграда на детското заведение по паропровода, който е изграден”, каза по време на огледа ръководителят на проекта инж. Васил Бобеков.
Той изрази задоволство от изпълнението на проекта в двете сгради на ОДЗ „Райна Княгиня”. В тази на детската градина, освен ремонта на котелното, е подменена дограмата, поставена е топлоизолация на фасадата и е монтирана слънчева инсталация за битова гореща вода. Подмяна на дограма, топлоизолация на фасада и подмяна на външен топлопровод са извършените дейности за сградата на детската ясла.
Инж. Бобеков уточни още, че общата стойност на извършените строително –монтажни дейности в сградата на детската градина е 212 774,84 лв. с ДДС, а на сградата на детската ясла 201 610,42 лв. с ДДС.
Изпълнител на първия обект е „Меаца” ЕООД, а на вторият ЕТ „Металик-Иван Михайлов”, гр. Пловдив. Ръководителят на проекта благодари за разбирането и търпението, както на ръководството и персонала на детското заведение, така и на родителите.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини