От х:

Днес в x:

Град опраска черешите на Крепост, удари и Стойково

Градушката не била голяма и се разтопила бързо

Обещаната от няколко дни градушка най-накрая се стовари върху Хасковско, за „радост“на местните земеделски производители и собственици на МПС-та без гараж. На хората тъкмо бе започнало да им харесва, че метеоролозите грешат, когато те неочаквано се оказаха прави макар и със закъснение. Особено интензивна бе градушката в района на село Крепост. За щастие не била достатъчно едра, за да свали още необраните череши на земята, но на някои нарушила „търговския им вид“, оплакаха се потърпевши, тръгнали на обход из овошките. Разликата във вида се измерва в левове, при това на всяко кило.

Градушка удари и село Стойково уточниха от хасковската синоптична станция. Там валежът също продължил кратко, като според стойковци зърната били с големината на джанки. Няма данни за обрулени посеви, но със сигурност автобояджиите ще имат доста работа. Доказано е, че градушката направо „яде“ кита и боята на колата.

Иначе изглеждащият много проливен дъжд се размина в Хасково със само 3 литра на квадратен метър. В други общини обаче е валяло в пъти повече, но данните ще станат ясни утре сутринта, обясниха метеоролозите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини