От х:

Днес в x:

Плакатна война в Димитровград, кметът се жалва от себе си

Председателят на Районната избирателна комисия Венелин Челебиев

Истинска плакатна война се разгаря в Димитровград, от общо пет подадени жалби в Районната избирателна комисия трите са оттам. Едната от тях е истински куриоз – подадена е от кмета Иво Димов за нерегламентирани плакати по прозорците на заведение в болницата „Света Екатерина“. Проверката на РИК установила,че плакатите са на ГЕРБ. От комисията указват на градоначалника да премахне агитацията.

Куриозът идва оттам, че кметът Иво Димов е и общински координатор на ГЕРБ и макар да има създаден предизборен щаб, има отношение към лепенето на плакати из града, на който е и кмет. Така излиза, че кметът се жалва от себе си.

Не стоят така нещата. Получих сигнал от председателя на ОбС Стефан Димитров, че в болницата са залепени плакати на „България без цензура“. Трябваше да подам жалба до Районната избирателна комисия. Докато от РИК обаче изпратят хора на място, някой е минал и отгоре е залепил плакати на ГЕРБ. Не знам дали са нашите хора, защото съм наредил да лепят плакати само на определените за това места“, обясни за Haskovo.net Иво Димов. Той допълни, че след като е получил сигнал за непозволена агитация в болницата, е изпратил служители, които са ги снимали.

На снимките се вижда, че плакатите са на „България без цензура“, каза още Иво Димов и за доказателство дори изпрати фотосите.

Другият сигнал от Димитровград е за плакати на ДПС на общинска сграда, което също не е разрешено. Третият пък е за спортно мероприятие на общината, използвано за политическа агитация. Единият от отборите се кръстил „България без цензура“ и излязъл на терена с тениски със съответните надписи. Тази жалба обаче РИК оставя без последствия.

На въпрос дали в Димитровград предизборната битка е най-ожесточена, щом повече от половината жалби до РИК са оттам, Иво Димов отвърна: „А може би означава, че кметът си върши работата“.

Днес от районната избирателна комисия обявиха пълна готовност за изборния ден в неделя. В областта ще има отворени 463 избирателни секции. Сред тях има и две мобилни – в Минерални бани и Ивайловград.

За хора, които са неподвижни или трудно подвижни и няма как да стигнат до секциите, общините са обявили телефони, на които могат да поискат съдействие за транспортиране до урните. В Хасково секция за инвалиди има в Младежкия център.

На снимките по-долу са номерата на телефоните в общините, на които можете да позвъните при нужда.

Тодор Кръшков

Решението на РИК, от което излиза, че кметът Иво Димов топи себе си
Снимката, изпратена от общината в Димитровград, е правена преди от РИК да установят, че плакатите в болницата са на ГЕРБ

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини