От х:

Днес в x:

Заглушители срещу преписвачите на матурите

В столичното 119-то училище въвеждат нова техника за борба с преписването. На предстоящите зрелостни изпити, освен квестори и камери, децата в шлолото ще се контролират и със заглушител. Директорът прибягнал до тази крайна мярка, за да е сигурен, че този път учениците няма да преписват.

Утре е така нареченият изпит две в едно - по български език и литература за кандидат-гимназистите и завършващите средно образование. За новата техника за борба с преписването в 119-то училище е проведено и допитване сред учениците.

Обхватът е твърде малък - само за един етаж, но е напълно достатъчен да се създаде проблем по отношение на преписването, обяснява директорът на 119 СОУ "Акад. Михаил Арнаудов" Диян Стаматов, цитиран от БНТ.

Освен това, отново по инициатива на директора, се прави и допитване дали децата трябва да влизат в час с телефоните си. Повечето от гласувалите в местния училищен референдум са на мнение, че мобилната комуникация не трябва да се спира изцяло.

По думите на Стаматов по-скоро родителите са на мнение, че телефоните трябва да бъдат оставяни на сигурно място - например в шкафчета.

Засилените мерки за сигурност обаче не се понравили на учениците.

Що се отнася до преписването, учениците са на мнение, че дори и най-модерните технологии не могат да се преборят с преписвачите.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини