От х:

Днес в x:

Разводът на века: $4.5 млрд. за съпругата на руски олигарх

На бившата съпруга на руския олигарх Дмитрий Риболовлев, собственик на футболния клуб "Монако", бяха присъдени след развода им 4,5 милиарда долара.

След продължило 6 години бракоразводно дело първоинстанционен съд в Женева е постановил миналия вторник Елена Риболовлева да получи огромната сума - половината от състоянието на бившия си съпруг, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Риболовлева се е сдобила също с родителските права върху по-малката дъщеря на двойката 13-годишната Анна.
Адвокатката на руския олигарх заяви, че ще обжалва решението на съда.

Елена и Дмитрий Риболовлев се запознават във факултета по медицина в Перм, Урал, още по времето на Съветския съюз. Те бяха женени в продължение на 23 години. През 2008 година двамата се разделиха и започнаха бракоразводни процеси. Елена поиска половината от състоянието от собственика на футболния клуб "Монако", чието богатство се оценява на 9 милиарда долара и е придобито главно след продажбата през 2010 г. на дела му в една от най-големите компании за торове "Уралкали".

Освен футболния клуб "Монако", Дмитрий Риболовлев притежава голям дял в Банк ъв Сайпръс.

Сред недвижимото му имущество са купеният неотдавна от него гръцки остров Скорпиос, на който корабният магнат Аристотел Онасис сключва брак с Жаклин Кенеди през 60-те години (според някои съобщения не е купен, а дългосрочно нает); вилата в Маями на американския милиардер Доналд Тръмп; вилата на Хаваите на актьора Уил Смит и огромно имение в Сен Тропе.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини