От х:

Днес в x:

Меракът за автомата измести таблета поне за ден

Деца си пожелаха за подарък автомат

Хлапашката мечта - таблет, бе изместена поне за ден от мерака за автомат или пистолет при днешното посещение на стотици ученици с Кенанското военно поделение по случай Деня на отворените врати. Той се организира ежегодно от армията във връзка с професионалния и празник 6-ти май. Макар че вратите на военните са отворени за всички, по традиция най-любопитни бяха учениците. Деца от 3-ти до 6-ти клас обходиха метър по метър двора и се спираха на всеки щанд с оръжия. Абсолютният фаворит на по-малките бе легендарният автомат „Калашников“, чийто рожден вид от далечната 1947-ма година бе поосъвременен от лазерна оптика и прибори за нощно виждане. Децата чак се редяха на опашки да подържат страшилището на стрелковите оръжия и да помечтаят как дупчат на решето, само те си знаят кого.

Другите мечти бяха адресирани към родителското тяло. 10-годишен малчуган набра татко си с категоричното желание да му купят автомат “ама с мерник“, допълни хлапакът, представящ си вероятно че АК-47 се предлага свободно в магазините. Друга част от мъжкото тяло заряза стрелковите дрънкулки и хукна към автопарка, където бяха подредени бронирани бойни машини на пехотата, самоходна артилерия и зенитки. До всяка бойна единица стоеше военнослужещ, въоръжен с безкраен запас от търпение за отговор на всички въпроси, и неизчерпаема сила за качването на всички желаещи да видят БТР отвътре.

С Деня на отворените врати завършват мероприятията на хасковските военни по случай 6-ти май. Те започнаха вчера на стрелковия полигон край село Добрич. Единствената друга изява на местните армейци е тържественото поднасяне на венци на паметника на 10-ти родопски полк зад ДНА, навръх празника. Традиционният паметник на Незнайния воин е недостъпен заради текущия ремонт на хасковския Център.

Г.Христов

Въоръжена и опасна
Момичетата хванаха гранатомети
Децата нахлуха и в бронираната техника
"Огън по ниско летящи цели"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини