От х:

Днес в x:

Показаха историята на Химическата гимназия в интересна изложба

Изложба за отражението на Химическата гимназия в медиите бе открита снощи

Изложба, проследяваща училищния живот в ПГХХТ "Проф. д-р Асен Златаров" в продължение на няколко десетилетия и отражението му в пресата през годините, бе открита снощи в зала “Асен Крайшников”.

Тя проследява историята на училището от 50-те години на миналия век до наши дни.

Част е от изявите за 65-тата годишнината на професионалната гимназия, която се отбелязва през 2014 г. Училището е основано на 5 септември 1949 година.

Сред показаното в залата са, както дописки на местни медии, така и репортажи за химическата гимназия в национални телевизии.

Могат да се видят статии от несъществуващите вече седмични издания "Димитровградска правда", "Ориент експрес", "Тракия 21 век" и др. По времето на социализма техникумът е бил "гост" и на страниците на списание "Младеж".

Какви успехи са постигали възпитаниците на някогашното ТИХ “Асен Златаров” и с какво се гордеят днес техните наследници от ПГХХТ, показва още експозицията от табла.

Златаровци са имали ученическо самоуправление още през 70-те години на миналия век, разказа при откриването на изложбата преподавателят Маргарита Никова.Гости на проявата бяха ученици и преподаватели, както и възпитаници на СОУ "Любен Каравелов".

Химическият техникум в списание "Младеж"

Поздравление за откриване на изложбата отправи щефът на Хуманитарната дирекция в Общината Антоанета Шаркова
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини