От х:

Днес в x:

Отложиха делото за джипа-убиец, уточняват алкохола в кръвта на Алекс

Алекс Кутетеров с адвоката си

Каква е била точната концентрация на алкохол в кръвта на Алекс Кутетеров към момента на катастрофата на бул. „Илинден“, ще трябва да установи тройна съдебно-медицинска експертиза. Освен това те ще трябва да се произнесат дали медикаментите, с които е лекуван Алекс, са повлияли на промилите алкохол.

20-годишният младеж е подсъдим за смъртта на връстника си Антон Колев, който загина в тежък инцидент около 2:30 часа на 16 юни 2012 г. Близо половин час след катастрофата Алекс е приет в Спешното, където му е проведено медикаментозно лечение. Кръвна проба му е взета към 4:45 часа, когато са отчетени 1,7 промила алкохол. Това обясни днес в съдебната зала дежурният лекар в Спешното. Според съдебния лекар д-р Христо Еленски по формула може се изчисли каква е била концентрацията в кръвта на Алекс към момента на катастрофата. Той допълни, че обезболяващите, с които е бил лекуван, може да понижат концентрацията на алкохол, но не и да я повишат. На база на тези изказвания прокурорът Дарина Славова и адвокатът на родителите на починалото момче поискаха да се назначи тройна съдебно-медицинска експертиза, а вещите лица да отговорят каква точно е била концентрацията на алкохол в кръвта му. След съвещание съдия Миглена Тянкова уважи това искане, но отхвърли искането на защитника на Алекс – адвокат Милен Тенев. Той пожела да се назначи повторна автотехническа експертиза, тъй като според него не е изяснена личността на водача.

Подозрения за това кой е бил зад волана на Джипа-убиец се породиха още след инцидента, въпреки че разследващите са категорични, че Алекс е управлявал Маздата.

Делото ще продължи на 5 юни.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини