От х:

Днес в x:

Сергей като Бойко, пести от шампанско

Инж. Чайков връчва жертвеното шампанско на машиниста

Лидерът на Европейските социалисти Сергей Станишев показа спестовност при старта на мащабен пътен ремонт край харманлийското село Българин, и спести бутилка марково шампанско обречено да се разбие в тежката строителна техника. По почина на предшественика си Бойко Борисов, „червения“ лидер заръча бутилката да бъде дарена на багериста. Явно не очакващ подобно „плагиатство“, машинистът отегчено блееше в другата посока и трябваше да му подвикват за да си приеме подаръка./сн.2/

Едва тогава дойде времето за първата копка по отдавна амортизирания асфалт по пътя между Харманли и Тополовград. За ремонт на отсечката са планирани 3.5 млн лева, от които поне 30 ще отидат по предназначение - за изпиване.

Това е превантивен ремонт на важната връзка между Хасковска и Ямболска област и цели улесняване на достъпа до граничен участък Елхово, обясни изпълнителния директор на НАПИ инж. Стефан Чайков. Засега в отсечката край Българин ще бъдат налети 500 хиляди лева. Ремонтът ще представлява изравняване на пропадналото на много места платно и трябва да завърши до края на месец юли.

Хасковско е №1 в страната по инвестиции в пътна инфраструктура стана ясно от изявлението на инж. Чайков. По разчетите на правителството до края на годината в региона трябва да бъдат налети още 40 млн.лева, включително и за завършване на Автомагистрала „Марица“. Ремонтните работи по лот 2, от Димитровград до Харманли, вървят по план-график, оцени Чайков. За лот 1/ Оризово-Димитровград/ имало още нерешени проблеми, но до края на ноември всичко трябва да приключи, категоричен е пътен №1. В края на 2014-та АМ „Марица“ трябва да грейне в пълния си блясък и да дойде времето на лентите и бакърчетата. Ако нещо друго непредвидено не забави откриването, както се случи вече веднъж.

Г.Христов

Който явно не очакваше Бойковия жест
Ремонтът край Българин започва с 500 хил лв
Ще се отстранят неравностите и ще се преасфалтира
Партийният актив от областта посрещна лидера си
Станишев продължава обиколката си из региона
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини