От х:

Днес в x:

Видео показва убития в Украйна депутат в деня на отвличането (видео)

 
Владимир Рыбак

Украинските власти откриха трупа на депутата от Градския съвет в Горловка Владимир Рибак, който бе отвлечен от неизвестни на 17 април. ЕС настоя за разследване.

От украинското МВР съобщават, че на 20 април в река Северский Донец край град Славянск са открити телата на двама мъже с видими следи от насилие. В сряда бе разпознато едното тяло. Убитият е 42-годишният местен политик и член на партия „Баткившчина” (Отечество) Владимир Рибак. Той е бил разпознат от съпругата си. По нейните думи, е бил многократно наръган, с множество рани от нож по краката. Датата на смъртта му е 18 април, цитират вдовицата в http://gorlovka.ua/

Рибак очевидно е бил изтезаван и убит

Видеото покзва как Владимир Рибак е притиснат от мъже, сред които маскиран човек с камуфлажни дрехи. Според gorlovka.ua преди това политикът се е опитал да махне знамето на сепаратистката "Донецка република". Вътрешното министерство на Украйна, позовавайки се на очевидци, обяви, че по-късно същия ден политикът е бил натикан в кола от маскирани мъже в камуфлажни дрехи. Информационният сайт на Горловка напомня, че това е станало след митинг в подкрепа на кмета Евгений Клеп, който бил критикуван многократно от убития.

Град Горловка е разположен между Донецк и Славянск. Тялото на Рибак бе открито в събота край реката близо до Славянск. На новинарския сайт http://gorlovka.ua/ се съобщава също за изчезването на украински журналист в Горловка и неговия брат.

Брюксел изрази загриженост от съобщенията за смъртта на Владимир Рибак и настоя за разследване на случая.
"Призоваваме всички страни по Женевската декларация за Украйна да направят така, че постигнатите договорености да бъдат напълно изпълнени, и в частност - Русия да използва лостовете, с които разполага, за да се сложи незабавно край на отвличанията и убийствата в Източна Украйна", заяви Майкъл Ман, говорител на роководителката на европейската дипломация ЕС Катрин Аштън.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини