От х:

Днес в x:

Днес се очаква присъда по делото за джипа-убиец на „Илинден”

Алекс с адвоката си в съда

Днес се очаква хасковският окръжен съд да стигне до присъда по делото за джипа-убиец, в който намери смъртта си 20-годишният Антон Колев. Подсъдим е връстникът му Алекс Кутетеров, който според обвинението е бил зад волана на джипа „Мазда”.

Тежкият инцидент е от нощта на 15 срещу 16 юни 2012 г. Джипът не е успял да вземе завоя на кръстовището на бул. „Васил Левски” и „Илинден”, ударил се в перилата на моста, после в дърво. Според експертизата автомобилът се е движел със 118 км/час.

След инцидента се породиха подозрения за това, кой е бил зад волана, въпреки че разследващите са категорични, че Алекс е управлявал Маздата. В тази насока категорична в показанията си бе и Даниела Вълчева, която също е била в джипа по време на инцидента и бе пострадала. При инцидента пострада и Джулия Трендафилова, която бе обявена за мис Хасково през 2011-а. Тя е и частен обвинител в процеса, заедно с родителите на загиналия Антон. С тежки наранявания бе и самият подсъдим Алекс Кутетеров. След катастрофата кръвната проба е отчела 1.7 промила алкохол в кръвта му.

На предишното съдебно заседание в началото на март тази година Джулия заяви, че Алекс й е предлагал 5000 евро, за да каже пред магистратите, че зад волана е бил загиналият Антон. Алекс пък репликира, че самата тя е искала тази сума, за да признае, че тя е управлявала автомобила.

Свидетелите, с изключение на един, вече дадоха показания пред съда. За днес остава да бъдат разпитани вещите лица от съдебно-медицинската и автотехническата експертиза. Ако няма други искания от страните, още днес може да се стигне до присъда, смятат юристи.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Si
    sitizen
    0 0
    18:31, 19 юни 2016
    Когато децата на магистратите започнат да умират по такъв начин, тогава ще разберат какво е истината и защо трябва да се съди според нея, а не според това кой за какво плаща! Вечна му памет на Тони, а Алекса - бял ден да не видиш, тъпо копеле!
Последни новини