От х:

Днес в x:

Цяла смяна митничари влизат в съда за рушвети

9 митничари ще бъдат изправени пред съда утре по обвинение във вземане на подкупи на граничния пункт Капитан Андреево. Софийската градска прокуратура изправя пред Темида Павел Павлов, Никола Николов, Ангел Иванов, Михаил Дяков, Петър Сюлеменчев, Михаил Бакалов, Наско Димитров, Светлин Проданов и Димитър Димитров. Последният от тях дори е бивш кмет на Свиленград.

Обвинението срещу граничните служители е внесено в окръжен съд Хасково след близо 4 г. разследване. Според униформените в период от около 2 месеца - от 6 май до 30 юни 2010 г. в съучастие са искали и получавали подкупи, за да обработват по-бързо документите на преминаващите през границата. Използвани и са и специални разузнавателни средства.
Разследването започна след зрелищната операция „Граница“, проведена на 30 юни 2010-а. В акцията се включиха ГДБОП, отдел „Вътрешна сигурност на МВР, Гранична полиция. Тогава безпрецедентно бе затворен и граничния пункт Капитан Андреево в продължение на 5 часа. Акцията бе предприета след сигнали от шофьори и представители на фирми, в които се твърдяло, че на границата се искат подкупи.

 

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини