От х:

Днес в x:

Подсъдимият за измама учител изгони адвокатите си, нае нов

Иван Славов

Подсъдимият за измама учител по физическо възпитание Иван Славов освободи двамата си адвокати, които са го защитавали в досъдебното производство и назначи нов. Това стана на днешното първо заседание по делото срещу него. Настоящият му защитник Димо Стоянов помоли да му се даде време, за да се запознае с материалите. В този случай съдът нямаше друг полезен ход, освен да отложи делото за друга дата. В противен случай може се приеме, че правата на защита на подсъдимия са ограничени, обясниха юристи.

Според разследващите при първоначалния разпит Славов е признал вината си, но отказал да даде обяснения. В повторните си показания вече категорично отрекъл да е виновен. За следващото заседание на 14 май ще бъдат призовани всички свидетели и не е изключено делото да мине по общия ред, а не по съкратената процедура.

Иван Славов бе арестуван при зрелищна полицейска акция на 11 април м. г. в центъра на Хасково. Бившият вече учител на Механото бе сгащен при опит да вземе 2500 лв. от 80-годишния Иван Русев. Той е изправен пред съда по обвинение за посредничество в телефонна измама. Според закона зетят на бившия общински съветник Емил Георгиев може да отнесе до 5 г. решетки.

 

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини