От х:

Днес в x:

5-килограмов юнак ощастливи хасковлии на Великден

Малкият Мартин е първа рожба за семейство Арабаджиеви

Бебе с юнашки мерки от 5 кг и 100 грама и 53 см, проплака навръх Великден в хасковското АГО. Малкият Мартин е първа рожба в семейството на Диана и Гроздан Арабаджиеви от областния град. Заради големия плод било решено израждането да стане чрез секцио, осъществено от едни от най-опитните лекари в АГО, д-р Стоев и д-р Кехайов. Операцията била извършена точно в 18.20 часа на 20-ти април, малкият и майката са добре, а таткото пропорционално щастлив от големия подарък от съдбата.

Размерите на новороденото са рекорд за хасковското АГО за последните 5 години, разказаха лекари. Само 250 грама делят Мартин от абсолютният рекорд за хасковското родилно. Той принадлежи също на момченце с тегло 5 кг. 350 грама, а забележителното е, че раждането е било по естествен път. Рожбата обаче била трета за майката.

Въпреки Великия ден, семейство Арабаджиеви е решило да спази семейната традиция и да кръсти детето на един от дядовците - Марин. По спазвана от някои традиция бебетата, родени в деня на някой светия, вземат неговото име.

Този Великден ще се запомни с истински родилен бум за хасковската болница. Само за събота и неделя проплакаха цели 8 бебета при абсолютен полов паритет - 4 момчета и 4 момичета. Броят изненадва още повече на фона на иначе слабия откъм раждания април. Обичайно в този месец не се стига дори до средно месечната норма от 80-90 бебета.

Г. Христов

Юнакът проплакал навръх Великден
Бебето е 5-годишен рекорд за хасковското АГО
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини