От х:

Днес в x:

В Youtube се появи туристически пътеводител за София (видео)

Expoza Travel е канал в Youtube, в който можете да намерите туристически видео пътеводители за дестинации по цял свят - от Пекин, Бурма и Камбоджа през Лондон и Мадрид, до Куско, Мачу Пикчу и Наска. Хората са поканени да почерпят вдъхновение за следващото си пътуване, почивка, ваканция или просто да се насладят на цялата красота в света.

Преди дни на Expoza Travel се появи и нашата София. Видеото е 26 минути и е много интересно да видиш как е представена столицата, а чрез нея страната ни. "София, "мъдрата жена", от 1879 г. насам е столица на нова България и е град, чийто корени датират от пети век пр. н. е. Траките основават града, впоследсвие идват римляни, готи, хуни и османци. През четиринадесети век градът е кръстен на своя светец-покровител, богинята на мъдростта". Народното събрание, църквите, Националния исторически музей, Борисовата градина, Паметникът на руската армия - гледайте сами какво още авторите са счели за подходящо за туристическия пътеводител на столицата. Ще разберете даже от кой век е моделът на униформите на гвардейците пред Президентството.

Интересното е, че за камерите отговаря Амброл Иглеников, човек свързан здраво с музиката. Той е и единственото българско име, което стои във финалните надписи. Изборът на музика във филма обаче не се е паднал на българското звучене. 

Туристическият пътеводител е продуциран от Global Television. Youtube вече прави прекъсвания за реклама. Не се ядосвайте и ги изгледайте, защото това е един от начините подобна продукция да се изплати на създателите й.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини