От х:

Днес в x:

Зла прокоба: Прекърши се кръстът над Чудотворната икона!

Зловещо предзнаменование беляза пътя на Чудотворната икона вчера край Бачковския манастир. На две се прекърши кръстът, който традиционно се поставя над рамката на Богородица, за която християните вярват, че притежава лечебна сила.
“Беди ни чакат! Крахът е неизбежен. Нямат край мъките ни”, редяха ужасени миряни, понесли иконата по 8-километровото трасе в гората, по което всяка година минава литийното шествие.
Бог ни дава знак, че сме грешни. Щом кръстът, който стои най-отгоре над иконата, се счупи, значи цари поквара по най-високите етажи на властта, цъкаха с език светите отци в Бачковската обител. Според тях, ако не опазим кръста, ще оплакваме дълго дните си.
“Хората се молят на Чудотворната икона за здраве и благополучие. Ние, християните, не се обръщаме към светиите за пари, а искаме спасение на душите си”, заяви отец Михаил, който оглави литийното шествие в местността Клувията край Бачково.
Чудотворната икона на Света Богородица бе изнесена в 8.30 часа вчера на ръце от манастира до мястото в планината, където е била съхранена по време на османското владичество. Миряните вярват, че който я докосне, ще се излекува.

Източник: http://www.marica.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини