От х:

Днес в x:

Грандиозен пролетен концерт организира читалище "Юмер Лютфи"

Традиционен пролетен концерт организира читалище “Юмер Лютфи” на 22 Април Вторник от 18 часа в Дома на Културата гр. Кърджали. Зрителите ще имат възможността да се насладят на прекрасните песни и танци изпълнени от самодейците на ансамбъла за Турски песни и танци гр. Кърджали. На концерта се очаква да пристигнат много гости от Гърция и Турция.

Генералният Консул на Р. Турция Шенер Джебеджи, Балканският съветник на Валията на Едирне г-н Фахри Туна, кметове на общини от област Кърджали също ще уважат културната проява.

Близо 100 деца, които участват във фолклорните групи при читалище “Юмер Лютфи” Кърджали ще излязат на сцената в Дома на Културата и ще представят местния Турски фолклор, заяви председателят на читалището Сейхан Мехмед.

Той изказва своята благодарност на всички танцьори, певци и инструменталисти, които представят читалището и община Кърджали на национални и международни прояви.

Миналата седмица ансамбъл Кърджали се класира на първо място на националния конкурс “Букет”, който се проведе в НДК гр.София.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини