От х:

Днес в x:

Бизнесмен с великденски жест към хасковски сирачета

Сирачетата получиха един незабравим Великден

Собственикът на фирма „Бялтекс” Юмер Тасим изпълни със съдържание предстощия Великден, като с чисто християнски жест ощастливи битието на 50 хасковски сирачета. Фирмаджията събра възпитаниците на Дом за деца лишени от родителски грижи „Асен Златаров” и ги ответе на празничен обяд в хотелски комплекс край Родопите. Към сираците се присъединиха и децата от защитеното жилище в Хасково. Там се настаняват питомци на „Асен Златаров”, които са навършили 18 години и трябва да напуснат дома за сираци.

Комплексът край река Арда е до стамболовското село Долно Черковище. В него бе подготвена празнична трапеза с лакомства и сокове за децата, а програмата предвиждаше и разходки из красотите на Източните Родопи. Дъждовното време отложи програмата на открито, за сметка на забавлението на закрито. Песни, танци и наздравици белязоха страстната седмица, два дена преди най-големия християнски празник Великден.

Юмер Тасим е известен благодетел, който от години осигурява весели празници за сирачетата. Миналата седмица в комплекса край река Арда му гостуваха деца от Крумовград. От 15 години той помага на социални домове в Хасково и Кърджалийско, на църквите в Долно Черковище и Минерални бани, и джамията в Бял кладенец.

Г.Христов

Над 50 души участваха в празничната разходка
Прие ги хотелски комплекс край село Силен
Купонът прерасна в хора
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини