От х:

Днес в x:

Спират тировете по празниците, проверяват в автобусите за правостоящи

Масирани проверки вървят в цялата страна по разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. В празничните дни  ИА „Автомобилна администрация“ засилва контрола на превозите на пътници с автобуси и таксита.
Целта на проверките е да се осигури безопасното и безпроблемно придвижване на хората по време на Великденските празници.
До 21 април  инспекторите ще бъдат съсредоточени на местата, където се очаква най-голям пътнически трафик. Това са, както големите автогари, така и жп гарите. Инспекторите ще следят за техническото състояние на превозните средства,за правостоящи пътници, както и за това дали се издават разписки за багажите.
Екипите на „Автомобилна администрация” ще се включат и  в акция на Европейската организация на пътните инспектори  (ECR), която се провежда до  20 април на територията на цялата страна за  товарни превози.

Паралелно с това на 21-ви, когато се очаква трафикът да е засилен обратно към големите градове след почивните дни, от 14 до 21 часа ще бъде забранено движението на камиони над 12 тона, за да не затруднят допълнително придвижването.  Тежкотоварните машини ще трябват да използват заобиколни пътища.

Ограниченията за движещите се камиони са по трасетата  Русе-Велико Търново, Пловдив - Харманли, Варна – Бургас и от нашия град до Царево, както и по Лот1 от автомагистрала Струма. Забраната няма да важи за камиони, превозващи бързоразвалящи се стоки, опасни товари и животни.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини