От х:

Днес в x:

5 причини яйцата да са полезни

Умни, здрави и красиви - хапвайте яйца!

Традицията задължава - на Великден се хапват козунак и яйца. И ако за козунака ще поговорим друг път, то днес ще ви обърнем внимание на това защо всъщност човешкият организъм има реална полза от консумацията на яйцата. И така, да видим кои са основните им предимства.

Храна за мускулите - основен източник на белтъчини (протеин), те са перфектното средство за всички, които се стремят към перфектна физическа форма. Яйцата са задължителна част от менюто на всички спортисти заради факта, че са в основата на мускулната маса.

Храна за мозъка - полезното вещество "холин", което се съдържа в жълтъка, влияе благотворно на способността на мозъка да запомня и съхранява за по-дълго време информация. Ако яйцата са от "свободно отглеждани кокошки", тогава те са и по-богати на Омега -3 мастни киселини, които също са полезни за ума.

Превенция срещу рак - завръщайки се на темата за "холин"-а, изследванията са показали, че веществото е изключително полезно заради факта, че предпазва дамите от рак на гърдата. Жени, които консумират яйца, са с 24% по-малко застрашени да станат жертва на заболяването в сравнение с останалите.

Храна, която ни прави щастливи - факт е, че яйцата съдържат както Омега-3 мастни киселини, така и витамин B и цинк - комбинация, която доказано повишава настроението на човек.

Храна за плодовитост - всяка жена, която иска да стане майка, задължително трябва да консумира яйца. Причината отново е в холина и способността му да развива мозъчната тъкан, включително и на плода

Източник: http://www.dnesplus.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини