От х:

Днес в x:

„Хасково” победи „Добруджа”, на крачка от елита

Футболистите на „Хасково“ победиха „Добруджа“ в труден домакински мач с 1:0. С днешната победа червено-белите затвърдиха втората си позиция във втора дивизия и вече са с единия крак в „А“ група. За влизане в елита, обаче е необходим бюджет от 1 млн. лв. и подходящ терен.

Единствения гол в двубоя отбеляза капитанът на „Хасково” Недялко Хубенов в 47-мата минута. Малко преди това Владислав Узунов стреля от пряк свободен удар от 30 метра по земята, но вратарят на гостите Александър Конов изби топката в краката на Хубенов, който я заби неспасяемо в далечния ъгъл.

Жълто-зелените имаха възможност да открият резутата още в първото полувреме. В 30-ата минута при едно разбъркване пред нашата врата топката се удари в ръката на Иван Скерлев, който се подхлъзна. Без да се колебае много реферът отсъди дузпа за добричлии и жълт картон за нашия защитник. За наказателен удар застана Симеон Симеонов, но той не успя да пробие Емил Данчев. Хасковският вратар се ориентира към подходящия ъгъл, хвърли се като котка и изби в корнер. Похвално за Данчев е, че това е трета дузпа, която спасява в това първенство. Въпреки доброто си представяне стражът получи жълт картон за бавене на играта в последните минути на мача.

Редица голови положения имаше по време на мача от страна и на двата тима, но до отбеляване на друг гол не се стигна.

В следващия кръг от шампионата момчетата на треньора Димчо Ненов ще гостуват на “Ботев” (Гълъбово).

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини