От х:

Днес в x:

КАТ мобилизира 5-те си камери за Великденските джигити

Мобилните камери ще ни дебнат и за Великден


КАТ-Хасково хвърля всичките си мобилни видеокамери за джигитите по Великден. Колите камери ще бъдат разставени на ключови места, където ще щракат безспир превишаващите скоростта. Въпреки миналогодишното тълкувателно решение на Върховния съд, местната полиция няма заповед за изваждането им от употреба и камерите са в готовност за нова порция електронни фишове. По справка с минали години, точно за празниците така наречените „видеозони“ са в пъти повече отколкото в редовите дни.

Основното внимание на полицията ще бъде фокусирано върху входно-изходните артерии на града, но ще бъдат контролирани и второкласните пътища в областта. Контролът ще бъде особено засилен в началото/утре/ и в края/понеделник/ на Великденските празници. Полицията ще внимава особено за шофиране след употреба на алкохол, без предпазни колани и за пропуски по техническата изправност на автомобилите. Предвид очакваното мокро време се предупреждават водачите да обърнат сериозно внимание на гумите на колите си. Ако не те, внимание ще им обърнат полицаите, но със съответния финансов резултат за шофьора.

Вчера местните ченгета направиха генерална репетиция за великденския урожай с мащабна акция на пътя. Тя бе по линия на TISPOL и по метода на широкообхватния контрол. Най-общо казано това е спиране наред на всички МПС-та и проверяването им за всичко. През полицейската фуния бяха прекарани 310 автомобила, като бяха санкционирани точно 1/10-та. От 31-те късметлии 20 бяха наградени с акт, а 11 с фиш. Само един е глобен за липса на гражданска отговорност, а останалите 30 са за нарушения по Закона за движение по пътищата. Най-честите провинения са превишена скорост, непоставени предпазни колани и обезопасителни системи за деца, както и липса на задължителния комплект от триъгълник, аптечка и пожарогасител.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини