От х:

Днес в x:

Разчистване: И Перчемлиева аут от общината

След Несторов и Перчемлиева напусна общината

Промените в общинската мегадирекция „Спорт, социални дейности, култура и здравеопазване“ продължават с пълна сила. Два месеца след внезапното напускане на директора Васил Несторов, от днес аут е и началникът на отдел „Социални дейности и здравеопазване“ Стоянка Перчемлиева. По информация от кметството, тя си е подала молба за напускане, след близо 10 години стаж в общинската администрация. През това време Перчемлиева бе дори шеф на дирекцията, а през останалото време - началник на отдел.

По подобен начин, след внезапно депозирана молба, напусна и Васил Несторов. Слуховете бяха, че е уволнен заради гафа с таксите за детски градини. Пред Haskovo.net Несторов разви версията, че напуска, за да започне работа на друго място. Името му се спрягаше за шеф на регионалната Социална дирекция, после кандидатства за началническото място в Инспекцията по труда. Там обаче загуби битката с бившия шеф от ЗММ-то Петър Андреев, който се очаква да оглави трудовата инспекция в края на месеца.

Няма информация дали Перчемлиева си тръгва заради някакъв гаф, но според запознати единственият по-голям проблем с отношение към ресора й е случилото се в Старческия дом на Кенана. На 5-ти февруари трима старци загинаха в съня си от пожар вследствие на незагасена цигара, а разследването показа, че трагедията е можела да бъде избягната при наличието на димни датчици. Докладна за монтирането на такива е била подавана преди до общината, но според кметството монтирането им не било задължително изисквано от закона. Затова от старческия дом купили микробус, вместо противопожарна система.

Опитът да потърсим за коментар самата Перчемлиева се натъкна на внезапно „оглушаване“ от нейна страна. Дамата на няколко пъти вдигна телефона си, но след представянето на репортера заяви, че не чува нищо, защото при него било шумно. След 5-кратно повторение на „Ало ало...“, затваряше телефона. Час по-късно въобще престана да вдига.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини