От х:

Днес в x:

Реформаторският блок: Скандалът с личните данни е мащабна провокация

Като „мащабна провокация“ определиха от Хасково лидерите на партиите от Реформаторския блок скандала с личните данни в списъците за регистрация на партиите за европейските избори.

Искам да знам кой ще носи отговорността за това! И нека този човек си понесе последствията с цялата сила на закона“, заяви Меглена Кунева.

Тя сравни случващото се през последните дни с димка, която с пушека си изписва: Политиците са много безчестни хора! Всинца са маскари, няма да гласуваме!Добре дошли в страната на платените гласове!

Реформаторите посочиха, че са започнали свое вътрешно разследване за двете изманипулирани ЕГН-та, които са се появили в техните списъци и вече се уточняват от кои региони са подадени подписите.

В Хасково Кунева коментира и процедурите за отнемането на лицензите на електроразпределителните дружества. Според нея държавният регулатор не е направил достатъчно преди да пристъпи към отнемане и не е посочил на ЕРП-тата какво се изисква от тях. Затова реакцията на държавата спрямо ЕРП-тата е необоснована. Единственият изход от ситуацията е добре подготвен независим регулатор, смята бившият еврокомисар.

Реформаторите заявиха, че в Хасково ще работят за всеки един глас за предстоящите Евроизбори, извън тези, които вече са заявени от ДПС. Така те коментираха иронично изявлението на лидерът на движението Лютви Местан, че очаква от областният глас поне 20 000 души да гласуват за ДП. „Хасковска област е изключително важна за нас, тъй като е със сериозен икономически потенциал, освен това региона е интересен и като етническа картина“.

Според лидерите в Реформаторския блок няма евроскептицизъм у българите, а напротив хората имат повече вяра в европейските институции, отколкото в българския парламент. „ Хората у нас разчитат повече на проверките, които идват от Европа, защото законите в България не се спазват“, каза по този повод Меглена Кунева.





М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини