От х:

Днес в x:

Ангел Джамбазки, Росен Петров и Тезджан Наимова в листата на ББЦ

Снимка: ББЦ

Николай Бареков, Ангел Джамбазки и Рада Коджабашева водят евролистата на коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и "Гергьовден". Номинациите бяха одобрени днес на Национален съвет на регионите на ББЦ и от коалиционните партньори. Листата бе обявена в Деня на Търновската конституция в зала "Съединение" в музея в Пловдив.

Лек превес в номинациите имат дамите. Те са 9 срещу 8 мъже. Част от местата са за женската организация на ББЦ "Евромайки". 13 от кандидат-депутатите за Европейския парламент са от "България без цензура", двама са от ВМРО. ЗНС и "Гергьовден" имат по един представител. Заради ангажимент на почетния си председател Любен Дилов-син, от "Гергьовден" направиха нестандартна номинация и предложиха от тяхната квота зам. -председателят на ББЦ Росен Петров.

"Избрали сме знакови лица на коалицията. При нас е хубаво, че лидерите на партиите са и експерти, май аз с моите три специализации в Америка и Англия съм най-неграмотен в този списък", коментира водачът на листата Николай Бареков. Той обясни, че при реденето на тази листа са избрани представители на цялото общество, дори като етнически и религиозен профил, от всички райони на страната.

Вторият в листата - Ангел Джамбазки, подчерта, че има няколко въпроса, които ще отстоява пред Брюксел и те са свързани с външната политика, най-вече за членството на Сърбия и Турция в голямото европейско семейство.

Лидерът на ЗНС Румен Йончев обяви, че целта име е да има една по-силна България, по-добре представена в ЕП, а след това всички знаят какво трябва да се прави - предсрочни избори, за да се развива и България по-добре.

"Представители на Европейските консерватори ще присъстват на откриване на кампанията на коалицията", обяви Бареков. Той посочи, че вече има оферти от три партии в Европейския парламент, но коалиционните партньори ще решат след евровота коя да приемат. От ЕНП очакват да видят какъв резултат ще получим на изборите, посочи лидерът на ББЦ. Той подчерта, че коалицията ще положи усилия на изборите на 25-ти май да измести ДПС от третото място.

"Имаме една цел - по-силна България, по-добре представена в ЕП. Оттук насетне знаем какво да правим – да предизвикаме предсрочни парламентарни избори , за да се развива страната по-добре. Готов съм за битка", сподели проф. Бозов.

Листа с кандидат-депутати за Европейския парламент на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и "Гергьовден":

Николай Бареков - председател на "България без цензура"

Ангел Джамбазки - зам.-председател на ВМРО

Рада Коджабашева - зам.-председател на "България без цензура"

Румен Йончев - председател на Земеделски народен съюз

Ивелина Йосифова - общински лидер на ББЦ в Габрово

Даниела Колева – зам.-председател на "Евромайки"

Доц. Христо Бозов - председател на общинското ръководство на ББЦ във Варна

Хайк Гарабедян - председател на общинското ръководство на ББЦ в Пловдив

Десислава Тодорова – областен председател на ББЦ във Видин

Ирина Добруджалиева – "Евромайки"

Мая Методиева - "Евромайки"

Проф. Мирослава Кортенска - член на Националния съвет на регионите на ББЦ

Тезджан Наимова - член на Националния съвет на регионите на ББЦ

Калина Крумова – председател на "Евромайки"

Ангел Славчев - зам.-председател на ББЦ

Росен Петров - зам.-председател на ББЦ

Красимир Каракачанов - председател на ВМРО

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини