От х:

Днес в x:

Достойна награда за Кърджали

Александър Щинков за пореден път доказа богатия си резерв от нетрадиционен, атрактивен и много често скандален изказ, както и несекваща творческа енергия. Всичко това му донесе втората награда за проза. По принцип, всеки воин носи в себе си маршалския жезъл.  Легионът от десетки членове на творчески, писателски и всякакви други съюзи си бяха взели и по един резервен. Язък си заносенето. Ето и думите на победител:  

 - Целите в творчеството са едно, трудните постижения са друго. Времето предлага по-смели и по-отговорни посоки. Аз съм твърдо решен да разцентровам тези, които се правят, че градят постаментите към върха на хумора. Две неща правят кокурса: оригиналните материали и компетентното жури, фейлетонът в този смисъл е творческа нагласа, но на автора, а не на журито. Последното бяга към разказа, и това прави трудни нещата. Лично аз не съм доволен от постигнолото. Въпреки, че от началото на годината влезнах в номинациите на издателство „Жанет”, номинацията на международния конкурс „Алеко”, конкурсът в Хасково, този в Кубрат.

 Това е Александър Щинков. Бунтар па творческа нагласа. Благороден, отзивчив, толерантен към всички и всичко. Има сериозни постижения в класическата борба, металопластиката, дървопластиката.

 С успеха си в Кубрат той допълни авторитета на клуб „Хитър Петър и Настрадин Ходжа” към читалище „Юмер Лютфи” в Кърджали с чието съдействие и грижа стана възможно участието на групата в конкурсната програма в Кубрат.    

 Христо Станчев

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини