От х:

Днес в x:

„Хасково” разгроми шампиона „Дунав”

Баскетболистките на „Хасково” записаха голям успех в зала "Дружба", като разгромиха шампиона „Дунав” Русе в третия мач от плейофите с резултат 78:58 точки. Днешната победа е първата за „Хасково” срещу този съперник в полусезона на Националната баскетболна лига за жени. До момента момичетата на треньорката Елена Станкова имат две загуби и една победа. Утре от 18 часа в зала „Дружба” ще се играе поредният двубой между двата тима, а домакините ще се опитат да стигнат до решаващия пети мач. Ако се стигне до този етап, двубоят ще се играе отново в Русе.

Днес те бяха безпощадни по време на целия двубой и водеха убедително с между 10 и 20 точки. Силна игра показаха още в първата четвърт, която завърши с 25:13. Във втората те задържаха преднината си и така преди почивката имаха аванс от 11 точки. След прекъсването домакините реализираха серия от точки и в края на третата част вече имаха преднина от 19 точки. Хасковлийки продължиха играта в същия дух и в края на мача се поздравиха с убедителна победа. Както обикновено, те получиха силна подкрепа от публиката.

За победителите Биджони Рийвс отбеляза 24 точки (5 тройки) и подаде 5 асистенции, а дабъл дабъл от 18 точки и 11 борби записа Уолтия Рол. С 14 точки и 6 борби пък завърши Лидия Върбанова.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини