От х:

Днес в x:

Разкрасиха местната просвета, 200 идват да я харесат

Шефката на инспектората се остави на професионализма на хасковските ученици

Местната просвета се разкраси в прекия и преносния смисъл, за днешния панаир на училищното образование, провел се в сградата на Младежкия център. Хасковските гимназии положиха неистови усилия да са привлекателни за учениците от основното, като освен атрактивни професии им подготвиха и цяла концертна програма. За да докаже какви добри професионалисти се произвеждат в Хасково пък шефката на инспектората Мариела Златева жертва най-скъпото за една жена. Млади фризьорки от гимназията по Лека промишленост се захванаха с косата й, като й направиха прическа на крак. Накрая се справиха толкова добре, че Златева публично обяви, че сменя фризьора. Разкрасената шефка и нейната просвета бяха наблюдавани от над 200 деца, като тези от селата бяха извозвани с осигурен от РИО транспорт.

До миналата година панаирът бе само за професионалното образование, но от тази към него се присъединиха и профилираните, че и общообразователните гимназии. Мотивът бе, че и те предлагали някакъв професионален профил. От списъка липсваше само СОУ „Васил Левски“, които тази година имат нулев прием.

Конкуренцията между гимназиите раждаше и куриози. Така например Дървото неочаквано стана конкурент на бившия ТОХ, като освен традиционните брошури и презентации, примамваше ученици и с цял щанд с храна, досами кулинарната изложба на сегашната Гимназия по Туризъм. Откъдето пък се заканиха, че следващата година ще направят специалност „Дърворезба“, за да им го върнат. Със скрити козове в играта за ученици цакаха и останалите - ПМГ пееше, Дървото танцуваше, ТОХ-а примамваше с карвинг/резбоване на плодове/ а ТМС докара цял трактор.

Г. Христов

Резултатът
Училищата бяха изобретателни в примамването на ученици
Карвинг в изпълнение на ПГ по Туризъм
Техника от Автото
И шиенето може да бъде привлекателно
Тежката артилерия на ТМС
Към професионалните гимназии се добавиха и профилираните
Към професионалния панаир имаше и програма

Празникът се осъществи с помощта на Младежки център
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    То
    точния
    2 0
    04:01, 15 апр 2014
    Наборе искам да го начукаш на всички душмани одзат//ха ьа
  • 2
    То
    точния
    2 0
    04:02, 15 апр 2014
    Наборе искам да го начукаш на всички душмани одзат//ха ьа
Последни новини