От х:

Днес в x:

Детски конкурс "Не на цигарите" праща победителя в Рим

Министерството на здравеопазването, Националният център по обществено здраве и анализи,  съвместно с италианската Национална асоциация за борба с раковите заболявания (ANVOLT), за 18-ти пореден път организират международен конкурс за детска рисунка против тютюнопушенето.

В надпреварата са поканени да участват всички деца на възраст от 5 до 11 години, а техниката и материалите са по техен избор. Крайният срок за изпращане на творбите е 5 май 2014 г.

Адресът, на който се приемат за участие рисунките е: София, 1431, бул. „Акад. Ив. Гешов” 15, Национален център по обществено здраве и анализи (за конкурса „Не на цигарите!”) Целта на конкурса  е децата  от най-ранна възраст да бъдат мотивирани за здравословно поведение “без тютюнев дим”.

Определянето на рисунката-победител ще се състои на 12 май. Както всяка година, председател на журито е художникът Иван Яхнаджиев. Според регламента като оценяващи ще се включат и 3 деца, които също ще излъчат свой фаворит сред събраните творби.

Голямата награда е екскурзия до Рим и тя ще бъде присъдена за новаторско представяне на посланието на конкурса. Останалите отличени малки художници ще получат предметни награди.

Желаещите да научат повече за условията на конкурса „Не на цигарите” могат да посетят интернет сайта на НЦОЗА, www.ncpha.government.bg, кактои сайта на Регионалната здравна инспекция – Смолян,www.rzi-smolyan.com.

 

СмолянБгвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини