От х:

Днес в x:

17-годишен хасковски ММА боец тръшна съперник с гилотина

Денислав Сурчев с купата и треньорът му Петьо Сурчев (вдясно)

Двама хасковски ММА бойци мериха сили по време на професионална гала вечер в Стара Загора. Събитието се проведе в събота в спортна зала „ДЗУ“. За първи път ефектното бойно шоу под липите се проведе в специално монтирана черна клетка, в каквато се правят световните състезания по ММА.

17-годишната надежда на бойния спорт Денислав Сурчев (категория 77 кг) излезе в двубой срещу Димитър Илиев от Стара Загора. Хасковлията взе убедителна победа като тръшна съперника си и го надви с гилотина още в първия рунд, похвали го треньорът му Петьо Сурчев. Неговият съгражданин Тургай Мюмюн (категория 84 кг) се би с русенеца Пламен Пенчев. За съжаление хасковския състезател бе надигран и загуби със задушаване във втория рунд.

По време на професионалната гала вечер се проведоха общо 7 срещи. Основният двубой бе между Георги Валентинов, гадже на Русата Златка, и англичанина Джош Колинс. Старозагорецът постигна престижна победа пред родна публика с 2:1 съдийски гласа. Интересното е, че преди този мач, неговият противник не познаваше вкуса на загубата, в актива си имаше 5 победи. По време на спортната свада Русата Златка бурно подкрепяше участието на партньора си.

Зрителите не скучаеха дори и в паузите между срещите, тъй като имаха възможност да наблюдават демонстрации, както на прабългарската школа за оцеляване Багатур, така и на малките борци на Стара Загора. Всички победители получиха специални купи и награди от спонсорите, а Георги Валентинов получи и специалния пояс на галата. Състезателите имаха възможност да участват в турнира по покана на организаторите.

За хасковските състезатели на 26 април предстои аматьорски турнир в София.

Анета Кутелова

Тургай Мюмюн (вдясно)

Двубоят между Денислав и Димитър Илиев
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини