От х:

Днес в x:

8-годишната Александра беше намерена убита

Изчезналата 8-годишна Александра Тодорова от Поморие е била убита, съобщи МВР. Арестувана е жена, на която е повдигнато обвинение.Тялото на детето е било намерено около 19 часа в петък на таванския етаж на блока, в който живее семейството, и е разпознато от бащата - местния бизнесмен Веселин Тодоров - Германеца.

Съдебният лекар Косьо Янков заяви, че аутопсията ще покаже каква е причината за смъртта и кога точно е настъпила.

От МВР уточниха, че по случая е задържана жена с инициали А.Г. Не се съобщава обаче какви са били мотивите за убийството и как е извършено.
По неофициална информация арестуваната се казва Атанаска Георгиева. bTV съобщи, че тя е съседка на семейството.

По-рано бяха задържани 2 жени - Светлана Димитрова, тъща на хотелиера Веселин Тошев, чийто семеен хотел „Лагун” бе претърсен тази сутрин и жената, с която той живее на съпружески начала - Северина, дъщеря на Светлана. И двете жени са от Златоград, но са се преместили да живеят в Поморие преди 9 години, където Северина се запознала с Тошев. Двамата имат две момиченца на 6 и на 2 години.

Голямото момиченце е било в една детска градина заедно с изчезналата Александра. До преди две години семейството на Александра - Ивалина и Веселин Тодорови - често посещавали хотела на Веселин Тошев. Не е ясно защо са прекратили тази връзка.

По информация на БЛИЦ Атанаска е позната и съгражданка на майката и дъщерята от Златоград и също работи в хотела. Във Фейсбук тя даже е отбелязала, че Северина й е сестра, но дали това е реално кръвно роднинство, още не е ясно.

Арестуваната за убийството на 8-годишната Александра била разделена с мъжа си и имала двама сина.

През деня Бургаската окръжна прокуратура обяви, че е образувала досъдебно производство за отвличане на 8-годишната дъщеря на бизнесмена.

Първокласничката изчезнала в четвъртък следобяд, след като си тръгнала от училище към вкъщи към семейното жилище в кв. "Свобода". Момиченцето е първокласничка.

"Никой не се е свързал с мен. Нямам никаква информация. Ако искат нещо - да ми се обадят, на драго сърце ще преговарям, само да се обадят... Нямам повече какво да кажа", заяви пред "Труд" бащата, още докато се смяташе, че дъщеря му е отвлечена. Той дори предложи награда от 50 000 лева за информация.

Тодоров е известен в морския град. Бизнесът му е свързан с покупко-продажба на имоти край морето, бил е собственик и на заложна къща. Семейството разполага с много автомобили, запорирани заради разследване от преди три години, и имоти в Поморие и край морето.

През 2010 години Германеца е арестуван заради лихварство заедно със свои приближени, сред които и големият му син Методи, но до момента срещу него няма заведено съдебно дело.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини