От х:

Днес в x:

Прекият път през Кенана затапен до 2-ри октомври

Прекият през Кенана е в състояние на пълна непропускливост

Пряката отбивка за Хасково, от пловдивския път през Кенана, ще остане затворена поне до 2 октомври. Дотогава ще продължат строително-ремонтните работи по рехабилитацията на дългото 6 км трасе, които се осъществяват по европейски проект за 3 млн лева. Поне до есента водачите към Хасково ще се наложи да обхождат още 5-6 километра за влизане в града, отделно градското до пристигане в желаната западната половина на областния център . Кенанската дестинация предлагаше това за доста по-малко километри.
Въпреки че бе в ужасяващо състояние, пътят бе по-кратък и водачите масово отбиваха през тир паркинга след Клокотница. Макар че ремонтът тече от месеци, още доста шофьори по навик завиваха по познатия маршрут и едва полицейската патрулка в началото на отсечката ги отказваше от мерака да се опитат да се шмугнат. Поне в началото пътя си изглеждаше наред, друг е въпросът, че има очевадни знаци за ремонта и че отсечката е затворена за движение.

Влезе ли все пак някой, няма излизане, ако багери и фадроми не бъдат така учтиви да му направят път. На места това е напълно невъзможно при цялата учтивост на света - едното платно е прокопано на поне метър дълбочина, а по другото върви тежката техника.

Ремонтираната част от кенанския път загатва в какво ще се превърне грозното патенце на хасковските улици. В участъка между Ханчето и Е-80 вече са положени първите пластове асфалт и пътят изглежда като от пощенска картичка. На други места е разнебитен по цялата си ширина. Освен къртене на стария асфалт, се издълбава цялата основа и се прави нова. Това е необходимо заради прочутите хлътвания на кенанския път, които на места бяха по цяла педя. Влизането с голяма скорост съвсем успешно можеше да изхвърли заиграния автомобил в крайпътните дървета. При състоянието на отсечката бе истинско чудо, че през последните години тук нямаше сериозна катастрофа, коментираха шофьорите.
Страничната /и то добра/ последица от мащабния ремонт е, че от общината започнаха кърпежи на улицата за влизането в самия квартал Кенана, която по разнебитеност не отстъпваше на пътя до Ханчето. Асфалтира се от отбивката до чешмичката срещу „Китна Тракия“. Тук такава мащабна рехабилитация няма да има, но поне ще се запълнят дупките по една от главните улици във вилната зона.

А иначе целият ремонт на северозападния обходен път, както е известно направлението Хасково - Ханче Клокотница, започна на 2 декември. Проектът е финансиран от Европейският фонд за регионално развитие с 85 % от цялата сума 3 млн 139 хиляди лева. Останалите 15 % са национално съфинансиране. Строителят е хасковската фирма „Европът 2005“.

Г. Христов

На някои места разминаване е възможно с учтивото съдействие на тежката техника

Отсечката към Е-80 започва да изглежда много добре

Пътят остава затворен поне до 2 октомври
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини