От х:

Днес в x:

Луд минира полицията в Димитровград, спасяват ченгетата на улицата

Сградата на полицията в Димитровград

Психично болен димитровградчанин заплашил, че е минирал сградата на РПУ-то в Димитровград и щял да я взриви днес. По информация на Haskovo.net сигналът бил подаден чрез чуждо посолство, на което бомбаджията се похвалил, че заложил адска машина в сградата на полицията. Местните ченгета получили предупреждението от София.

Към 15 часа следобед сградата на полицията в Димитровград била опразнена и отцепена с жълта лента. Униформените сами претърсили сградата, а после чинно изчакали цял час, докато специализиран екип тарашил навсякъде. В крайна сметка нищо не било открито, а между другото бил установен и подателя на сигнала. 

По първоначална информация, става въпрос за психично болния Петьо Димитров Петров от с.Горски извор. 23- годишният мъж е стар познайник на органите на реда. През години подал близо 50 жалби до и срещу полицията, в които се оплаквал от преследване, заплаха за живота си, а веднъж дори поискал охрана и брониран автомобил. Оплакванията му от полицията стигнали дори до ВКП /Върховна касационна прокуратура/, откъдето разпореждали периодични проверки. В крайна сметка след години тормоз, болният бил въдворяван неколкократно в специализирано заведение, в което влизал и доброволно. Последният му случай с подлудяване на органите на реда обаче е достоен дори за латино сериал. Според наши източници, Петьо изпратил сигнала за бомбата до гръцкото посолство с колет. В него имало роза и писмо-обяснение към известна певица. Освен любовни словоизлияния, било споменато и за бомбата. Даже се бил подписал. От посолството спешно предупреждават българските власти, които пък взели мерки- първо по спасяване на служителите си, после по откриване на извършителя. 

Любопитното е, че въпреки масовия цирк, който привлече вниманието на десетки димитровградчани днес, полицията няма официално становище по случая. Той бе потвърден от районна прокуратура в Димитровград, която по процедура трябва да е уведомена при подобни инциденти.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини