От х:

Днес в x:

Валя Балканска ще открие 42-те Майски културни тържества

Валя Балканска и оркестър „Родопа“ ще открият 42-те майски културни тържества. На 1 май, след словото на кмета и награждаването на заслужили първомайци, от 11.40 часа на сцената ще излязат над 50 танцьори, певци и музиканти от смоленския ансамбъл.

Тази година тържествата ще бъдат посветени на 120-тата годишнина от създаването на читалище „Св.св. Кирил и Методий“. В програмата са намерили място отбелязването на 30 години от създаването на певческия фолклорен ансамбъл с ръководител Кичка Петкова на 16 май. Всички читалищни колективи ще имат своята самостоятелна изява, а на 22 май с тържествен концерт ще отбележат юбилея на читалището. В рамките на празниците ще бъде представена и книгата „100 причини да се гордеем, че сме първомайци“.

Сградата на читалището ще приюти изложба на художниците Тоска Запрянова, Иван Заимов, Иван Павлов и Ивайло Михайлов. Свои картини ще подредят и малките художници от Детската приложна студия. Учениците от Младежкия театрален състав на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ ще представят „Лелята на Чарли“. Гимназистите от ПГСС ще отбележат 55 години професионално образование в общината, а малчуганите от ЦДГ „Марица“ 30 годишнината на своята градина. Детски и училищни състави ще се представят в навечерието на 24 май, в станалия традиционен концерт на Центъра за сценични изкуства „Ние пеем, танцуваме, играем“ и на 31 май по случай Деня на детето

В Първомай ще гостуват Рафи с концерт на открито пред читалището на 30 май. Тържествата ще приключат на 31 май с четвъртия пореден Празник на фолклорния танц.

 Програмата на 42 Майски културни тържества – Първомай 2014 ще бъде публикувана в карето под последните новини.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини