От х:

Днес в x:

Спането с шефа сплотява колектива

Разчупването на общоприетите рамки задълбочава връзките между колегите, убеден е бизнесменът.

Собственикът на веригата за хранителни стоки „Хол фуудс” Джон Макей предлага на подчинените си да спят с него, за да укрепи връзката помежду им. Бизнесменът обаче не подлага на сексуален тормоз служителите, а търси начин да сплоти колектива.

Според него разчупването на ограниченията в офиса и прекарването на повече време с колегите в по-интимна обстановка е най-добрият начин да създадеш помежду им връзка, изградена на доверие.

Така споделянето на идеи по пижама пред шефа, четкането на зъби в компанията на висшестоящия или приготвянето на закуска за директора се оказват ефективна бизнес стратегия. Маккей е убеден, че това ниво на лично взаимодействие предпазва персонала от строгото разделяне между личния и служебния живот и задълбочаване на връзките между колегите.

Неговият подход акцентира върху значението на емоционално ангажираното лидерство и създаването на култура, която позволява на работниците да достигнат върха в кариерното си развитие. Тя е опит да се обърне повсеместната тенденция за непоносимост между колегите на работното място.

Източник: http://www.novinar.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини