От х:

Днес в x:

Нов протест заради номинацията на Пеевски за евродепутат

Двете номинации на Делян Пеевски за евродепутат от ДПС предизвикаха нов протест. За 19 ч. днес пред Министерски съвет е свикана демонстрация, наречена "300"."9-ти април, 19:00, площад "Независимост". 300 дни протести, 300 доблестни българи. Пеевски - кандидат за евродепутат. Търпеливи сме. Докога?", призоваха организаторите от "Протестна мрежа" в профила си във Фейсбук.

Акцията е наречена "300", защото толкова са дните от началото на антиправителствените протести, които продължават да търсят отговора - кой предложи Пеевски да оглави ДАНС.

Инициаторите дори са направили клип на фона на кадри от историческия филм "300". В клипа главният герой призовава за оставка на правителството "Орешарски".

Депутатът Пеевски, чиято майка притежава няколко медии, спря да ходи на работа именно след началото на протестите на 14 юни миналата година.

Преди дни той беше издигнат за кандидат за евродепутат от структурите на ДПС първо в Кърджали, а след това и в Смолян. Зам.-председателят на партията Камен Костадинов коментира, че той е "човек с добър авторитет в средите на ДПС и познат в цяла България".

Делян Пеевски не притежава качества, които биха го ограничили да участва в надпреварата за Европейски парламент, каза зам.-председателят на ДПС и зам.-председател на парламента Алиосман Имамов.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини