От х:

Днес в x:

Без изненади: Лафка влиза в Хасково

Членове на комисията в общината разглеждат офертата на единствения кандидат

Без изненади протече днес отварянето на офертите в конкурса за вестникарските павилиони в Хасково. Яви се само един кандидат - „Табак маркет“, дъщерно дружество на „Булгартабак“, което пък се свързва с депутата от ДПС Делян Пеевски и банкера Цветан Василев. Още при обявяването на конкурса представители на разпространителския бранш в Хасково прогнозираха пред Haskovo.net, че на условията на конкурса отговаря само Лафка – веригата на „Табак маркет“ и те ще са единственият кандидат. Според изискванията кандидатите трябваше да внесат депозит по 100 000 лева. „Толкова пари накуп може да извади само тази фирма“, посочиха разпространители на печатни издания. И се оказаха прави.

Табак маркет“ предлага 62 000 лева наем за 41 терена, на които да монтира познатите в други градове Лафки. Сумата е без ДДС, освен това фирмата предлага да предплати наема за 10 години, тоест да внесе в общината 620 хиляди лв. накуп. Срокът за изпълнение на инвестицията пък е тримесечен, стана ясно от офертата на дружеството.

При отварянето на пликовете в залата присъства неин представител – Георги Маринов. Той бе сдържан пред репортерите, които го попитаха кой е работодателят му. „Пълномощното ми е подписано от управителите на „Табак маркет“, отговори Маринов. Въпросът не бе зададен случайно, тъй като от от няколко седмици в бизнес средите се носи въпросът „Кой купи „Булгартабак“? От данни на Комисията за защита на конкуренцията стана ясно, че гордостта на българската тютюнева промишленост става собственост на физическо лице. Името му обаче остана неизвестно.

Тодор Кръшков     

Представителят на "Табак маркет" Георги Маринов бе сдържан пред репортерите
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини