От х:

Днес в x:

Хасково петимен за добра храна - търсят 8 майстори готвачи

Добрите готвачи струват скъпо

Градът на 100-те кръчми зажадня за качествена храна и обслужване. Собствениците най-накрая решиха че маймуни с трици не се ловят и обявиха свободни работни места за майстор-готвачи/така наречените Шеф/ и сервитьори. Може само да се надяваме, че обявите за работа не са съпътствуни с ниски заплати, гарнирани с типично Асковското дебелоочие - „има много такива като вас на улицата”. Няма.

Налице са 7 работни места за готвачи и още 4 за сервитьори. Има още двама, които се търсят за работа в кухня, вероятно студена, миячи на съдове /пак в кухня/ и изненадата в тазседмичната справка на бюрото по труда-барбекюрист. В източната кухня онези, които могат да правят печена мръвка са на особена почит, като уменията им се считат за не по-малко/ако не и по-големи/ от онези дето забъркват сосове. Търси се и един барман.

93 са свободните места обявени в седмичната справка на Бюрото по труда, като се изключат рицарите на добрата храна, за останалите позиции няма изненада.

Най-много незаетите места има за шивачи: 5 - за трикотаж (със стаж), един - за шивач на трикотаж (със стаж една година на права машина), 8 - за шивачи на спортно облекло и още 3 - за шивачи със средно образование и квалификация. Търсят се и 3 - за камериерки за хотел,редом до брадясалия вече пост за администратор на хотел с английски език. Брадата ще става все по-дълга защото предлаганите 400 лв не покриват и първата година от ученето в местната езикова гимназия.

Историята за триците и маймуните продължава с шофьорите, където се търсят 7 за международни превози. Заплатите срамежливо не се отбелязват, но от предишни справки те са между 3 – 4 и два пъти по толкова, стотин лева. Качествените шофьори обаче са вече в чужбина, където работят за няколко пъти повече, но ЕВРО !

Търсят се още шлосери, заварчици, моделиер-конструктори, топилчици на битум, багеристи електроинженер, инженер, фрезист, заварчик, стругар и прочие професионалисти в производството. Работодателите твърдят, че предлагат на такива хора по 1000 лв. Такивата хора твърдят, че подобни пари са само за пред медиите и не се намират дори и с работа в почивните дни. Затова и има вакантни места.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини